Szansa na dodatkowe dochody dla gospodarstwa. Podczas warsztatów nauczymy się jak wytwarzać i sprzedawać sery.
W programie: - technologia wytwarzania oraz warunki przechowywania serów, - różne możliwości prowadzenia działalności gospodarczej w dziedzinie serowarstwa dla małych i dużych gospodarstw, - metody optymalizacji kosztów, - dobre praktyki biznesowe na przykładzie już istniejących produkcji serowarskich,
Warsztaty prowadzi mgr inż. technologii żywienia Krzysztof Jaworski, Serowar Żuławski z dwudziestoletnim doświadczeniem w branży serowarskiej. Zapewniamy sprzęt i produkty, każdy uczestnik otrzyma materiały informacyjne i certyfikat ukończenia warsztatów. Szkolenie może być prowadzone w miejscu wskazanym przez zamawiającego lub w domu podcieniowym w Żelichowie – Cyganku, gdzie zapewniamy posiłek oraz bufet kawowy przez cały czas trwania warsztatów.
W celu zapewnienia jak najlepszych usług online, ta strona korzysta z plików cookies.
Jeśli korzystasz z naszej strony internetowej, wyrażasz zgodę na używanie naszych plików cookies.